IMG_7780
15. marts 2017

YES, endelig kom vi OP!!!

I skrivende stund sidder Axel og jeg med hver vores computer i vores køkken-alrum og ser Nybyggerne (haha), mens ungerne sover i hver deres værelse i senge, der næsten ligner dukkesenge, fordi rummene er så store! Det føles stadig ret uvirkeligt, at vi rent faktisk BOR rigtigt i vores hus nu, selv om det nu er en (travl) uge siden, vi tømte vores lagerrum og flyttede ovenpå. Her er højt til loftet, her er dagslys, når det altså ikke er aften – og der er dejlig meget plads til os og en hel masse kaotisk flytterod. Vi har fået vores store seng tilbage, drengene har fået deres værelser og hoppet af glæde ved gensynet af glemt legetøj, og vi forsøger at ignorere, at der venter mange timers arbejde endnu, før vi er sådan rigtig på plads.

Jeg mener, i sig selv kan flyttekasser, udpakning og Ikea-ture jo suge energien ud af de fleste, men når man (Axel) så samtidig liiige skal sætte et temmelig stort køkken og seks døre op og fikse diverse småprojekter som gardiner, badeværelsesskab og knagerækker, så er døgnet fyldt ud.

Igen fik vi hjælp fra svigerfar, som hjalp til med køkkenet og ikke mindst oprydningen af de kæmpe mængder emballage, som 97 pakker (!) Ikea-køkken genererer. Det ser så FLOT ud – og jeg er virkelig stolt af min perfektionistiske mand, som nærmest har sovet med sit vaterpas under armen.

IMG_7736

(Ja, det var meget spændende, hvad der gemte sig under skabene…to mand skulle der til at tjekke det! Nej, sandheden var, at det var utrolig tight med en ledning, der skulle gå bag skabene, og som kun lige med nød og næppe kunne være der)

IMG_7750

Løbende forsøger vi at få en form for overblik over, hvad der egentlig skal gøres. En omgang flytning til et mindre færdigt hus skaber mange diskussioner om, hvad vi skal prioritere at bruge tid og krudt på: Garderobeskabe, der hverken er udvalgt eller købt endnu? Dørkarme eller fodlister? Gardiner (med 2 ugers leveringstid) til vores kæmpestore og meget nøgne soveværelsesvindue? Udpakning af diverse kasser? Oprydning i kælderen, hvor mange kasser skal ned  – eller den børneseng, som Axel har lovet Sigurd at bygge om til en jeep…og sådan kan man jo blive ved…de næste mange måneder. Men sikkert er det, at det er meget svært at pakke ud, når man ikke har noget at pakke ud i.

Og hvorfor er det så ikke, at vi sidder med en nystegt frikadelle fra det dejlige nye køkken, når nu det er leveret og stort set samlet, tænker du måske?

IMG_6786

Men opflytningsprocessen har været præget af en “hønen eller ægget”-udfordring. For at få trukket rør til afløbet og vand til køkkenet, skulle vores “stue-soveværelse” i kælderen ryddes fuldstændig, fordi lige netop DE rør åbenbart skal ud gennem det rum. Det kunne vi ikke helt magte at få fikset, mens vi stadig sov dernede. Omvendt var det jo også lidt træls at flytte ovenpå, før vi egentlig kunne tage køkkenet i brug med vand osv, men det hele løste sig selv, da vvs-Ulrik meddelte, at der ville gå flere uger, før han havde tid til at kigge forbi, og så lang tid gad vi altså ikke vente på den flytning. Så hellere balder af stål af lidt trappe-motion – og det er jo ikke verdens undergang at gå i kælderen for at lave mad og vaske op. Og nogle dage efter meddelte vvs-Ulrik så, at han alligevel har tænkt sig at dukke op på tirsdag (stor jubel).

Og så var der i øvrigt en lille detalje, som vi begge totalt havde glemt: Vi valgte i sin tid at vente med at bestille bordpladen til køkkenet for at kunne være helt sikre på at opgive de præcise mål – og det betyder jo så, at den først er bestilt nu, men heldigvis er der kun et par ugers leveringstid på den. Fronte og bordpladen, som også skal være i linoleum, er fra Reform Cph – kun kabinetter og hårde hvidevarer (skjult bag lågerne nedenfor) kommer fra Ikea.

IMG_7779

Kunsten lige nu er vist bare at finde en form for ro i rod og kaos og nyde alt det dejlige – som f.eks. kaffe på terrassen i solen i weekenden eller en smuk solopgang fra 1.  salen, som Sigurd vækkede os for at vi kunne se …

IMG_7763

Dorte Mosbæk

View all post by .