IMG_7081
12. oktober 2016

Vigtige detaljer, der skal besluttes NU

Vi taler lige nu om detaljer, men desværre ikke lige det, man ville kalde “de sidste, afgørende detaljer”, som vist plejer at handle om æstetik. Nej, vi er ude i noget meget mere funktionelt såsom rummenes størrelse, små indbyggede hylder, valg af gulv og bruseniche-størrelse og en helt masse andet, som er alt for sent at beslutte på det tidspunkt, hvor det virker logisk.

For et par dage siden sagde Axel, at NU som i NU var det tid til at aflevere helt endelige tegninger af førstesalens indretning til tømrerne. Piece of cake, tænkte jeg, eftersom råskitsen jo længe har ligget klar. Men så skulle vi lige tale om skillevæggen mellem soveværelset og det ene børneværelse – og da vi nærstuderede målene, viste det sig, at der var så lidt plads mellem Det store Tøjskab (som jeg her fra kælderlivet glæder mig virkelig meget til!) og sengen, at det ville blive svært at komme forbi, når lågerne er åbne.

Men hvorfor så ikke bare løse begge problemer ved at vælge skydelåger til skabet, tænker du? Jo, vi havde et stort walk in-closet i vores gamle hus med skydelåger helt til loftet, og DET var bare noget bøvl. Lågerne levede deres eget liv og kørte virkelig løst og gled ud af skinnerne, så nu går vi efter helt old school låger og overvejer at bruge Ikeas højskabe beregnet til køkken, da de på grund af de mange forskellige mål på moduler kan bygges helt til loftet i mystisk modsætning til deres normale garderobeskabe…som ingen åbenbart har brug for i højden?

Nå, men vi fik i hvert fald “flyttet” væggen lidt, og jeg håber i mit stille sind, at det er nok til, at der måske også kan blive plads til en smal bænk for enden af sengen – det ser så fint og hotel-agtigt ud, synes jeg. (Soveværelset er øverst til højre)

1sal

Et af de rum, hvor der skal tages flest mystiske og på papiret ret ligegyldige beslutninger på et alt for tidligt tidspunkt, er jo badeværelset…så da vi i weekenden var på kærestetur uden børn til Aarhus, brugte vi da lige et par timer i et bad-showroom…ok, jeg var ikke oppe at køre over at se på et hav af forskellige skylle-knapper til væghængte toiletter. Men det fik da virkelig sat nogle tanker i gang at se på gulvfliser…

IMG_6032

Vi har egentlig hele tiden drømt om et beton-gulv i badeværelset (ja, jeg ønskede hele stueetagen, men det blev nedstemt), men ved at besøge showroomet fik vi øjnene op for, at der er utrolig mange fliser, der LIGNER beton helt vildt, og som måske er lidt nemmere at etablere. Eller det kommer nok an på, hvem du spørger. I hvert fald fandt vi en grå flise, som vi synes rigtig godt om, men ak – det er jo ikke gjort med bare at synes om den, for fliser kan få virkelig forskelligt udtryk, alt efter om man vælger dem 120×120 cm eller måske 60×60 cm. For slet ikke at tale om størrelse og farve på fuger, uha…vi skal længere ind i sindet!

…og her er det så, vi kommer til det der med at vågne om natten, for det var det, der skete for Axel i nat. Pludselig gik det op for ham, at målet på badeværelset ikke gik op med de mulige flisestørrelser, vi overvejer – så da morgenen gryede, styrtede han op til tømrerne, der lige var mødt, for at rette badeværelsesvæggen en my til på tegningen. Vi har dog ikke besluttet os endnu, betongulv er stadig med i overvejelserne, da vi begge synes, det er mega-flot, men det er også lidt et sats…og dem, der laver det, skal edderm…. vide, hvad de laver, når det er til et badeværelse. Omvendt er det også rigtig svært at få kæmpefliser til at ligge pænt. Hvis I har nogen erfaringer, så del dem endelig med os. Nu er der i hvert fald mulighed for begge dele.

Et par af de sidste detaljer, som skal planlægges allerede nu, og som vi nok skal komme til at vise, når vi er lidt længere, er 1) at den væg, der skal “gemme” det væghængte toilet bliver lavet fra gulv til loft, altså i hele rummets ene side og derved giver plads til nogle indbyggede skabe OG et lille indhak i brusenichen til shampoo mv, så man slipper for de grimme stål-holdere. Og faktisk bliver der fra børneværelset på den anden side mulighed for indbyggede hylder – win win. Detalje 2 er en vasketøjs-skakt: Muligvis en darling, Axel har set sig blind på, eftersom det var lige før, at alle tegninger har taget udgangspunkt i den, men ok, det er sgu da meget smart, at man kan åbne en lem på førstesalen og kyle sit beskidte tøj ind i et rør, der fører det ned i en kurv, der står 10 cm fra vaskemaskinen i kælderen…

Dorte Mosbæk

View all post by .