IMG_6838
17. august 2016

Taget af på én dag – vi er på toppen i kælderen

I skrivende stund kan jeg høre Axel skovle en sti ind til badeværelset i stueetagen, så han selv kan komme i bad bag støvdøren efter næsten 12 timers slid og slæb. Hele stueetagen er fyldt med mursten i en halv meters højde, rockwool og gammelt træ med søm. Jeg, som havde troet, at NU kunne det ikke blive værre støvmæssigt (for nogle dage siden) må så konstatere, at ork, det kunne det sagtens!

IMG_6840

For eksempel, når man hiver hele taget af på én dag – nærmest som et plaster. Nej, der skulle selvfølgelig også lige skæres lidt, og det er de murbrokker og byggeaffald, der lige nu kalder på en eller anden form for frivillig arbejdskraft (er der ikke Operation Dagsværk lige om lidt:)?

IMG_6844

Heldigvis var vejret med os, og tømrerne og Axel fik alt tag fjernet og dækket af med en presenning, som kun liiiiige gaber en meter i den ene side, så voldsomme byger frabedes venligst! Imorgen dækker de af med en anden presenning…og misforstå mig ikke, jeg er MEGAglad for at vi er i gang, og heldigvis har erfaringen lært mig, at man lige skal holde vejret i denne første voldsomme fase for ikke at miste modet helt.

IMG_6843

Alt dette foregik jo over en hel del timer, og derfor også, da jeg var kommet hjem fra arbejde og havde hentet børnene. Eftersom det var alt for farligt at opholde sig udenfor uden hjelm, placerede jeg ungerne med ipads i sofasengen, mens jeg selv gik i gang med at lave mad. Desværre havde Axel ikke fået lukket vinduet til køkkenet, inden de gik i gang i morges, så der lå et fint lille snedrys på alt fra bananer til grydeskeer. Jeg kokkererede alligevel glad et eksotisk måltid (alle remedier blev grundigt aftørret) på vores to kogeblus efter en opskrift, jeg ikke havde prøvet før – og imens gjorde jeg mig ret mange tanker om, at det jo var helt normalt at leve sådan i f.eks. 50’erne – og selvfølgelig også før. En stor familie (ja, håndværkerne føles næsten allerede som lidt familie fra Jylland på besøg) på ganske lidt plads, og ingen dejlige moderne hjælpemidler som opvaskemaskine og induktion. Ungerne kom i bad i en ret lille balje, mens jeg kæmpede en brav kamp for at undgå de værste pytter i toiletkøkkenet – hvorefter de pilede med våde fødder gennem kælderen, så byggestøvet satte sig ekstra godt fast mellem tæerne.

Jeg så, at der snart kommer et tv-program, hvor nogle danskere prøver at leve som i 1950’erne – DET skal jeg i hvert fald se!

IMG_6846

Nå, men imorgen er det jo torsdag, og det betyder tidlig hjemrejse for de jyske håndværkere, men mon ikke vi nok skal få weekenden til at gå med skovl og fejebakke i hånden?  Ironisk nok er det nye Ikea-katalog lige kommet i dag…jeg tror lige, jeg venter et par dage med at åbne det.

Dorte Mosbæk

View all post by .