IMG_8215
6. december 2017

Styr på kælderen = ro i overetagen (og et længe ventet besøg)

ADVARSEL: I dette indlæg kan forekomme billeder, der kan tage modet fra alle, som står for at skulle i gang med gør det selv-projekter …

Vi skylder jer vist lige en opdatering. Ombygning er – som I nok kan regne ud  – ikke længere vores hovedfokus. Og på alle mulige måder tak for det, selv om det jo også har sin charme! Axel har haft så travlt med at hjælpe andre med at tegne deres ombygninger, at vores sidste projekter herhjemme er gået lidt i stå, og dialogen har mange gange de seneste måneder lydt som følger:

Dorte: Mmmmm, synes du ikke det kunne være lækkert at få reolvæggen i stuen færdig snart?
Axel: Jo, selvfølgelig, jeg er da også træt af at se på det hul i væggen, men jeg ER jo ikke herre over, hvornår vvs-manden kommer (den faste læser vil vide, at man her selv kan tilføje en lidt vrissende lyd, eftersom det er et ømtåleligt issue, som efterhånden er lige så gennemdiskuteret som byggeriet på Fælleden) …
Dorte: Men kunne det ikke bare være hyggeligt, hvis væggen var færdig inden jul, så vi kunne pynte lidt op derinde, så der heller ikke var så meget ekko, ekko, ekko … og jeg tror faktisk også, at børnene fryser ovenpå – har du ikke lagt mærke til, at de ikke rigtig går op for at lege på værelserne i øjeblikket?
Axel: JOW!!!!

Og sørme om ikke vvs-manden i sidste uge dukkede op (fanfare), næsten ud af det blå, og ordnede de sidste rør, eller hvad det nu var, han skulle fikse. Vi fik i hvert fald varme på førstesalen og støv og skidt i vaskerummet i kælderen, hvor alle rørføringerne er, så ét eller andet må han jo have lavet dernede …

 

IMG_9707

Hans besøg var som bekendt virkelig eftertragtet og betyder, at vi nu kan få de sidste projekter gjort færdige, sådan lidt efter lidt: Det er f.eks. entreen, hvor der pt. er hul i væggen, ikke spartlet og malet, rå plader på gulvet og en hoveddør, hvor det ene lag glas i ruden er flækket – men DET har vvs-manden nu ingen aktier i.

 

 

Og så den eftertragtede stue, som i mange måneder dog har opfyldt de basale behov for afslapning og tv-kigning og ikke skabt så meget frustration, hvis man bare holdt øjnene lukkede eller stift rettet mod tv’et.

 

IMG_8918

(Stuens dårlige ende:)

 

IMG_8919-4

(Stuens hæderlige, men noget midlertidige ende)

 

Vi laver jo ikke noget videre herhjemme uden en detaljeret og gennem-diskuteret byggetegning, så sådan én er der selvfølgelig også blevet lavet for den indbyggede reol i stuen, der skal dække hullet i væggen – og NU går projekt indbygget unika-reol-der-skjuler-rørene-med-siddeplads i gang!! Den skal I nok komme til at se mere til her på bloggen, for det er faktisk en meget fed ide, når arkitekten selv skal sige det …

 

IMG_8216

 

Men på uforklarlig vis har det faktisk været KÆLDEREN, der har redet mig mest som en mare. Stedet, hvor vi jo (heldigvis) ikke bor længere, som mest tjener til vasketøj og opbevaring, og hvor vi jo bare kan lukke døren ned til.  Alligevel har rodet og skidtet dernede optaget urimelig meget energi på overetagen – noget en psykolog sikkert kunne få meget spændende ud af.
De seneste uger, snarere måneder, har vi (nok mest Dorte) været besat af tanken om at få styr på kælderen, ryddet op i alt det liv og fortid, der ligger og putter sig i papkasserne. Og det er nu godt på vej. Stor var lykken den lørdag for nylig, hvor “pulterrummet” med de mange uåbnede flyttekasser blev sorteret, og der blev skabt et stort læs til genbrugspladsen.
Og næsten endnu større var lykken, da Axel lige gav vaskerummet en hurtig overhaling efter vvs-mandens besøg. Der kom en bordplade op og en klodset hylde ned, gulvet blev vasket og i loftet blev et gammelt rør forvandlet til en tørreting til bøjler. Ikke ligefrem et boligblads-look, men utrolig brugbart, og DET gav ro på overetagen for en vaskekone som mig. Hurra for de små ting, der fungerer i hverdagen.

I går ryddede vi stuen fuldstændig, og i dag har nissen tryllet en støvdør frem. Der er 18 dage til jul, og Axel har meddelt, at det ikke er sikkert, at bagbeklædningen til reolen kan leveres, så hele projektet står færdigt inden jul. Det valgte jeg at overhøre og i stedet fokusere på alt det julepynt, jeg nu rent faktisk VED hvor er – nemlig i den opryddede kælder!

 

Dorte Mosbæk

View all post by .