stillads
16. september 2016

Ny planløsning og måske en brækket næse …

Så har vi været i gang i 6 uger, og tidsplanen holder endnu! Vi har flittigt studeret DMI og YR, og vi er så taknemmelige over den dejlige sensommer, der har givet os mulighed for at få bygget skelettet til overetagen, uden at vi behøvede den ekstremt dyre stillads-overdækning.

Status på byggeriet lige nu er, at tømrerne i tirsdags blev færdige med træ-konstruktionen til førstesalen (og jeg sku da lige hilse og sige, at jeg vendte hovedet den anden vej, når de skulle rejse de enorme bjælke-skeletter op – der blev svedt godt igennem), og nu venter vi så på leveringen af tag-spær, som er estimeret til mandag morgen. Hvis alt går vel, skal der brændes tagpap allerede på onsdag …og så er vi da i mål med den første bjerg-etape. Der er selvfølgelig stadig hul på siderne, men det er åbenbart mindre alvorligt, da det er nemmere at dække af for eventuel regn.

tag

Status på familielivet i kælderen lige nu er, at det går over al forventning – sikkert af samme grund som med byggeriet: Godt vejr gør alle glade, og alt er bare nemmere, når man ser lyset, og ungerne kan lege i haven (eller når mor ikke er hjemme, får de vist nok lov til at komme med op og “se på tømrere”, hmmm).

Ok, vi bliver ind imellem også liiiidt crazy af at bo på så lidt plads – for eksempel sidder Axel lige nu med en meget øm næse (måske brækket), fordi jeg i går lavede et helt rent albue-slag lige på næsen, da jeg skulle vende mig rundt og han sad lige der, hvor jeg troede, der var fri bane… men jeg mener, vi mangler jo ikke noget, vi har både ærter i fryseren og rene viskestykker og panodiler, og alle tre ting kom da i spil!

Aftenerne går stadig med at tale om indretning, desværre endnu ikke på pude-stadiet, men mere noget med at gå romantisk aftentur på stilladset og på “gulvet” på førstesalen, hvor Axel lige lægger nogle brædder ud, som viser den kommende ruminddeling – og så taler vi lidt om, hvor mange centimeter, de skal rykkes, for at der er plads til døre, skabe og senge og den slags. Her i weekenden skal vi tage stilling til noget så vanvittigt som præcist hvor toilet, bruser og vandhane skal placeres i badeværelset – og det kræver faktisk lidt fantasi, fordi der jo ikke engang er yder- og skillevægge eller loft i rummet.

I stueplan er der stadig ingen vægge, men heldigvis heller ikke længere murbrokker. Der er sågar fejet og ryddet op. Herunder ser I først den gamle plantegning – med kun ét værelse.

gammelplan

Det eneste, der står tilbage er badeværelset, som vi heldigvis stadig kan bruge – Axel kom jo godt nok til at sælge døren, men der er da sat en gennemsigtig støvdør med lynlås op:)

IMG_5816

Herunder ser I vores nye plantegning. Vi inddrager det lille wc til entré, da vi gerne vil have ordentlig plads til overtøj og tasker, og så flytter vi køkkenet ind i den tidligere spisestue for at få et stort køkkenalrum med udgang til terrassen. Og for at få et dejligt kig ud i haven fra hjørnevinduet.

stue

Vi bevarer et værelse, som skal være kombineret gæsteværelse, kontor, legeværelse…og så laver vi en mindre stue, som kan lukkes af med skydedør, så der er mulighed for at være lidt i fred, hvis andre har gæster. Trappen til førstesalen bliver oven over kældertrappen, som lukkes af i et lille trapperum.

1sal

Vi må ikke bygge fuld førstesal på grund af afstanden til naboskellet, så det bliver ligesom en kasse oven på kassen – cirka 80 m2, som bliver til 3 store værelser og et badeværelse. Den blå kasse er et ovenlys-vindue ned i stuen. Tagterrasse er ikke lige en del af projektet…selv om man selvfølgelig teknisk set godt kan gå ud på taget og nyde solnedgangen, men der er vist nok andet lige nu…

Dorte Mosbæk

View all post by .