IMG_487702453
15. juni 2016

Gode nyheder – klar, parat, sæt i gang!

Jubiii, så kom endelig den mail, vi har ventet på med længsel i 13 uger og 4 dage: Byggetilladelsen – et 58 siders dokument er det blevet til! Vi havde nok en fornemmelse af, at den var undervejs, Axel har haft flere “uopsætlige” spørgsmål, som han blev “nødt til” at kontakte vores sagsbehandler med  her på det seneste = så er det jo meget belejligt lige at spørge til tidshorisonten.

Anyway,  vi fejrede den første milepæl med at skåle i rosé og nyde vores pæne negle, for snart skal arbejdshandskerne for alvor findes frem. Lige nu er det total stilhed før storm, og en hel masse telefonopkald til vores rare håndværkere, der hele vejen igennem har sagt “vi skal nok være klar, når I er klar” – om det så virkelig gælder, må vi se inden for de nærmeste dage. I hvert fald har vi sat en bygningskonstruktør på arbejde med at få tjekket op på stillads, få koordineret, hvornår tømrerne kan møde op og starte nedrivningen, og imens kan vi selv arbejde på vores tidsplan, tilbud og budget i det kæmpe excel-ark, der holder Axel vågen om natten.

IMG_6391

Heldigvis er der også tid til lidt af det sjove – og det er SÅ fedt, når man har en mand, der er uddannet arkitekt og kan tegne i 3D-programmet Rhino. Det er jo en hel virtuel verden, han får skabt – det giver en meget realistisk fornemmelse af (den nye) rumfordeling, vi kan rykke rundt på vægge og trappe og diskutere, om der skal være tre køkken-elementer a 80 cm eller fire a 60 cm langs med væggen. Den slags kan man jo godt nørde lidt med, og jeg har bestemt en holdning til, hvor både skabe og opvaskemaskine skal stå. Vi kan dreje huset rundt og se rummene fra alle vinkler – superpraktisk (og jeg tænker, at alle der skal igennem en byggeproces burde have den mulighed) , og det gør det meget nemmere at forestille sig det endelige mål – når nu vi skal gå en hel del igennem først.

Hvad der mere præcist er planen med huset, skal jeg nok komme tilbage til i nær fremtid, men det er lidt grænseoverskridende at tænke på, at vi om ganske kort tid bogstaveligt talt ikke har noget TAG over hovedet – og stort set kun ydervæggene står tilbage. Og samtidig rykker vi ind i kælderen…alle 4!

 

Dorte Mosbæk

View all post by .