IMG_4887
29. maj 2016

Den søde ventetid … (not so much)

Nu har vi haft nøglerne til vores nye hus i cirka en måned – og der er desværre ikke sket ret meget, altså bortset fra, at vi nu har en blomstrende have at gå på opdagelse i. Og sikke en flid, den tidligere ejer har lagt i at få beskåret denne syren, så den bare står SMUKT som et perfekt rundet træ …

IMG_6252

Men på renoveringsfronten står det desværre meget mere stille, end vi kunne ønske os. Ansøgningen om byggetilladelse har nu ligget hos kommunen i 9 uger, og da Axel ringede til dem i sidste uge, fandt vi ud af, at den ikke havde fået en sagsbehandler (det fik den så få timer efter, fik vi besked om på en mail) – så NU må der da ske noget, ik?

Sagsbehandleren kunne så samtidig fortælle, at der var behov for en særlig opmåling af grunden, for hvis der er højdeforskel, kan højden på huset jo komme til at overskride det maksimalt tilladte. Derfor opfandt min Georg Gearløs-mand sit eget lille system, som efter hans mening var fysik på 7. klasses niveau – efter min var det helt uigennemskueligt, men sjovt så det lille patent med to vandflasker forbundet af med en haveslange i hvert fald ud! Og nu har vi så bevis for, at højdeforskellen på de cirka 650 m2 grund er max 33 cm. Ak ja, så gik den søndag… og det giver kommunen en frist på yderligere to uger til at behandle de “nye” oplysninger.

IMG_6295

Men hvorfor smøger I ikke bare ærmerne op og går i gang, vil mange måske tænke, men vi må faktisk ikke rigtig gøre noget af alt det sjove, før vi har byggetilladelsen i hus. Vi kan ikke rive bærende vægge ned, før håndværkerne står klar til at bygge dem op igen, så vi går egentlig bare og venter. Sælger noget inventar som de jyske krejlere, vi er.

IMG_6275

Hvem havde f.eks. troet, at man kunne sælge en udestue – men jo, der er nu en meget glad familie med en terrasse, der passede perfekt med målene på vores (i øvrigt relativt nye og meget fine) udestue. De var 6 eller 8 mand, som brugte 10 timer på at tage den ned…og ja, det fik VI endda penge for:)

Vi pakker selvfølgelig også nogle kasser og er begyndt at indrette kælderen, hvor vi jo skal bo i flere måneder, men det må I høre mere om næste gang …

Dorte Mosbæk

View all post by .