FullSizeRender 2
23. maj 2017

Aldrig mere blåt køkken! Man har et standpunkt …

Indlægget er sponseret.

Vi er færdige med køkkenet. Der er både emhætte, knivmagnet og (rigeligt) fyldt op i alle skuffer. Og vi er MEGA glade og tilfredse, grænsende til taknemmelige, som man jo er, når man gennem lang tid har boet med toilet-køkken i en minikælder. Måske vil nogen af jer gerne se det og høre om vores – måske lidt utraditionelle – valg af et et blåt linoleumskøkken? Here goes …

Den første rigtige lejlighed, Axel og jeg flyttede ind i, havde blåt køkken. Som i koboltblå! Endda emhætten som hang midt i rummet var sprøjtemalet koboltblå. Bordpladen og andet var i mørk kirsebærtræ – en flot hyldest til 1990’erne (og sikke en tur ned af memory lane at grave nedenstående billede frem:). Det blå univers afskrækkede os nu ikke, herregud – det var en lille detalje i forhold til, hvad vi siden har sat fingrene i. Vi fik hurtigt sendt både fronte og emhætte til sprøjtelakerer, og i en hvid version var det køkken absolut til at leve med. Men vi sagde dog til hinanden: Aldrig mere blåt køkken …

FullSizeRender

Altså lige indtil 2017. For til vores spritnye ombygning, hvor der jo vitterligt var frit valg på ALLE hylder, hvis vi da ser bort fra det økonomiske aspekt, har vi nemlig valgt – tadaaa: Et blåt køkken! Ok, der er jo mange nuancer af blå, og koboltblå er det så (heldigvis) ikke. Det er mere i retning af lidt mørke jeans. Og som alle jo ved: jeans er en klassiker – du kan mikse med alt, og du vender altid tilbage til jeans, ik?

Vores ræsonnement var noget i denne retning: Det skulle ikke være sort eller helt mørkt, for det havde vi i det gamle hus og var blevet lidt trætte af et sort-hvidt look. Et hvidt køkken er selvfølgelig klassisk og kan dresses op og ned, som man siger i modebranchen. Du kan tilføre farver med tilbehøret og går “aldrig galt i byen” med det valg. Men netop fordi vores hus er hvidt, både udvendigt og indvendigt med store, højloftede rum og hvide vægge, havde vi brug for noget andet end hvidt til at skabe lidt kontrast og varme. Tilbage stod vi med valget – et køkken i træ, som vi også synes er virkelig smukt og tidløst eller et køkken i en farve. Træ blev også hurtigt udelukket, fordi vi har det flotte sildebensparket (Læs om gulvet her), og dét samspil inkl. diverse træmøbler kræver godt nok tungen lige i munden for at undgå cigarkasselooket.

IMG_6047

Nå, men et farvet køkken, tænker du – det er jo pivsvært at vælge både nuance og stil. Oh, yes, men allerede inden vi overhovedet vidste, at vi skulle i gang med det her projekt, havde vi holdt lidt øje med det relativt nye firma Reform Cph., som vi synes har nogle virkelig spændende fortolkninger af køkkener  – de såkaldte Ikea-hacks. De har specialiseret sig i at lave fronte og bordplader til Ikeas køkkener, enten malede (som fås i helt enormt mange nuancer) eller i linoleum i 21 farver.

Vi tog derfor som noget af det første i “projekt køkken-tanker” forbi Reforms showroom  – bare for at få afklaret, om det overhovedet var den retning, vi skulle. Og DET var det, for deres variant af 70’er-køkkenet var bare lige i øjet, vores i hvert fald. Flueben sat – vi gad ikke engang besøge andre køkkenfirmaer, og det var jo dejligt tidsbesparende at have orienteret sig lidt  i forvejen.

Vi havde allerede på forhånd talt om et køkken i linoleum – et naturmateriale, som vinder mere og mere frem på både spiseborde og andre steder i boligindretningen, men som jeg mest husker fra formningslokalet i skolen. Da vi hørte lidt mere om de mange fordele ved linoleum, var vi slet ikke i tvivl. Det er nemt at holde, skal vaskes engang imellem med sæbespåner og “rejser” sig igen, hvis der kommer mærker/små ridser. Og så har det bare en rar overfladefornemmelse.

IMG_6049

I showroomet var der selvsagt en del at se på, og eftersom der jo findes temmelig mange farvekombinationer, er alt selvfølgelig ikke vist IRL, så at sige. Lige netop vores smokey blue var ikke vist, men vi gik derfra med en linoleums-farveprøve i A4-størrelse, som vi satte op på opslagstavlen i vores mørke kælder, mens vi prøvede at forestille os et helt køkken, både bordplade og fronte – i blå!

Vi var glade for vores beslutning, men det føltes alligevel også som lidt af et sats, og vi var dælme spændte den dag, fragtmanden leverede frontene. For trods alt ikke at overgøre det blå (hvilket nogle nok vil mene, at vi allerede HAR gjort), valgte vi, at skabsvæggen med indbygget køleskab, fryser, ovn og overskabe helt til loft skulle have egetræsfronte, og vi synes, at de to materialer spiller virkelig flot sammen, fordi der også er egetræslister mellem frontene og i “hullerne” bag grebene i skufferne. (Læs om Reforms Basis serie her)

IMG_7910

Der kommer flere detaljer og billeder af køkkenet i et af de næste blogindlæg.

 

 

 

Dorte Mosbæk

View all post by .